Marek Jiskra: „Valdštejnovu desítku si chci užít, protože je si u vás co užít!“

Valdštejnova desítka 2022 se nezadržitelně blíží a my vám za pomoci rozhovoru představujeme prvního hosta. Je jím oblíbený běžec, který díky běhu zhubnul neuvěřitelných 80 kilogramů. Velký závod v Chebu poběží již podruhé a my jsme se ho u této příležitosti zeptali na několik otázek.

Ahoj, Máro, tak jaká je zatím tvoje běžecká sezona 2022?

Oproti loňskému roku to je nebe a dudy. Až si letošního ledna mně trápily docela zásadní zdravotní problémy, ale všechno je na dobré cestě. Musím to zaklepat na dřevo. Nečekaně jsem si zaběhl Pražský půlmaraton. Čas nebyl ohromující, ale spíš šlo o tu přípravu na něj a mít nějaký cíl.

V srpnu se chystáš do Chebu na Valdštejnovu desítku, kde jsi běžel už v roce 2021. Jak se ti závod loni líbil?

Vloni jsem byl ne jen na závodě, ale i v Chebu poprvé a byl jsem nadšený. Závod jsem si maximálně užil, i když jsem na poslední chvíli musel změnit distanci z 10km na 5km. Doufám, že letos se proběhneme i na zlatém oválu. Organizace, atmosféra i počasí vloni bylo na jedničku s hvězdičkou.

Vyrazíš do Chebu sám nebo se k tobě i někdo připojí?

Vloni jsem byl sám, ale letos bych rád ve dvou. 

Na co se do Chebu nejvíce těšíš?

Určitě na závod a že si letos dám tu desítku, kterou jsem vloni nemohl. A pak samozřejmě se těším na vás, na kávu a na zmrzlinu. A samozřejmě, že se těším na Soňu s Michalem, Veroniku, Radka a věřím, že i letos bude vojevůdce.

Máš nějaký cíl nebo si to jedeš hlavně užít?

Cíl v podobě času nemám žádný, neboť z loňska si ještě pamatují na to stoupání před cílem a to rozhodně není na osobáčky. Určitě si to chci užít, protože je si u vás co užít. A tak bych dal těch 10km.

Chceš ještě něco vzkázat ostatním běžcům?

Vím, že letošek je každý víkend nabitý spoustou závodů a skvělých závodů. Ale stojí za to udělat si ten čas a přijet do Chebu na Valdštejnovu 10. Určitě každý běžec bude odjíždět spokojený.

Chceš se s Márou osobně v Chebu potkat? Tak se registruj na www.valdstejnova10.cz

Loading