Soňa a Míša z Running2.cz:“Valdštejnova desítka v Chebu? Je to prostě zážitek a trať je fakt krásná“

Valdštejnova desítka se nezadržitelně blíží a i letos roli ambasadorů zastává oblíbená sympatická dvojka Míša a Sonička z Running2.cz. Do Chebu se chystají již posedmé a my se jich zeptali, jakou běžeckou sezónu letos prožívají a jak se do Chebu těší.

Ahoj, Soni a Míšo, tak jaká je zatím vaše běžecká sezona 2022?

Moc zdravíme všechny do Chebu a hlavně naši srdcovou partu pořadatelů a kamarádů z Rozběhni.to! Letos máme za sebou už spoustu závodů, jako například před měsícem Stubai Ultra v Rakousku a krásný byl i běžecký kemp v Itálii Lavaredo. Zaběhli jsme si tu etapově nejdelší trasu dlouhou 120 kilometrů. Baví nás ale i městské závody, tam zase potkáme spousty kamarádů, fanoušků a má to také svoji atmosféru.

V srpnu se chystáte do Chebu na Valdštejnovu desítku. Jak se vám závod loni líbil?

To, že se sem vydáváme už posedmé za sebou, mluví za vše. Cheb je překrásné historické město a po trase je pořád na co koukat a stále objevovat něco nového. Pokaždé to je jiné a baví nás tu atmosféra, skvělí lidé, báječná organizace a také parta, za kterou jedeme. To se ale nedá popsat, to prostě musíte zkusit!

Vyrazíte do Chebu opět dříve a užijete si tu celý víkend?

Ano, děláme to tak každý rok. Cheb i okolí stojí za více dnů a my rádi spojujeme běhání s cestováním a poznáváním nových míst.

Na co se do Chebu nejvíce těšíte?

Na kamarády, na naše fanoušky a také na naši super partičku ambasadorů – na Ráďu Lišku, na Verču Preti, na Marečka Jiskru, na Fílu Brože. A no taky na vás – to je nejvíc. Jo a taky zdejší na zmrzlinu, té tu nikdy neodoláme, zvlášť tedy Míša, který je zmrzlinový maniak J

Máte nějaký cíl nebo si to jedete hlavně užít?

Obojí. Zkusíme do toho dát všechno, ale zároveň si to tu i užijeme.

Chcete ještě něco vzkázat ostatním běžcům?

Pokud jste tu ještě nebyli, tak to zkuste a garantujeme vám, že pak budete pak jezdit jako my každý rok. Je to prostě zážitek a trať je fakt krásná – uvidíte park, hradby, proběhnete se po přehradní hrázi, po zlaté atletické dráze i po historickém dřevěném můstku. A doporučujeme na trati makat až do konce, i vteřinka tady hraje velkou roli.

Online registrace na závod Valdštejnova desítka 2022 nalezneš tady (klikni)!

Loading