Běžecké boty tentokrát vymění za mikrofony. Štěpánka Dančová s Miroslavem Kuncem se ujmou moderace závodu.

Štěpánku Dančovou netřeba dlouze představovat. Dosud je společně s Klárou Vaňkovou jediná držitelka dvou prvních míst v hlavním závodu Valdštejnova desítka (historický žebříček medailistů naleznete tady). Od roku 2021 ji už ale v tabulkách výsledků nenajdete. Místo účasti celou akci moderuje. A chybět nebude ani letos, kdy bude mít opět na starosti moderaci průběhu celého závodu. Letos ji doplní novic Miroslav Kunc. I ten již závod Valdštejnova desítka v minulosti odběhl. Letos se nabídl s moderací a my věříme, že se tímto krokem rodí nový chebský Daniel Stach. Pro Míru půjde o první moderátorskou zkušenost sportovní události a nás zajímá, co ho vedlo k postavení za mikrofon.

Míro, letos budeš hlavním moderátorem chebského závodu Valdštejnova desítka. Jak tě to vůbec napadlo, ujmout se moderace?

V regionu na Karlovarsku, kde bydlím, moderuji občas společenské akce. Zároveň jsem hodně sportovně založený, navíc běh je moje droga. A jako malý kluk jsem si hrál na Karola Poláka 🙂 No a když se k tomu přidá Cheb jako mé rodné město, tak se to všechno potkává.

V minulosti jsi závod běžel. Nebude ti trochu líto, že po startovním výstřelu budeš muset zůstat na náměstí?

No to mi sice bude líto, protože V10 je unikátní běh, ale na druhou stranu již mám spousty závodů odběhnuto a rád bych ochutnal, jaké to je být na té „druhé straně“.


Štěpánku Dančovou letos při moderování Valdštejnovy desítky doprovodí Miroslav Kunc.


Jaké jsou tvé zkušenosti s moderací a na co se nejvíc těšíš?

Jak jsem říkal, moderuji hlavně plesy, slavnosti apod. Moderování sportovní akce je pro mne velká výzva. Těším se nejvíce na atmosféru závodu a předstartovní „rojení“ závodníků“. Také se těším na Štěpánku, již jsme spolu něco odběhli, ale nikdy spolu nemoderovali.

Čeho se naopak při svém úkolu obáváš?

Obávám se deště, to závodníkům sice nevadí, ale ubírá to na skvělé atmosféře a tím i způsobu moderování, to co člověk říká do mikrofonu.

Může z tebe být nový Daniel Stach chebského závodu?

Daniel Stach určitě ne. Je to úplně jiný level. Tam se nikdo nedostane. Daniel je ale velký vzor a pro mne inspirace. Na druhou stranu každý má svůj způsob rétoriky a vyjadřování.

Míro děkujeme za rozhovor a přejeme ti, aby atmosféra závodu pro tebe nebyla o nic horší než v roli běžce. Chcete i vy zažít pocit vítězství? Neváhejte se registrovat pod tímto odkazem: https://www.nazavody.cz/zavod/354-valdstejnova-desitka-2023/

Historie moderátorů závodu

2015 Jindřich Skopec

2016 bez moderace

2017 Aleš Strnad, Zuzka Sadílková

2018 Aleš Strnad, Zuzka Sadílková

2019 Aleš Strnad, Zuzka Sadílková

2020 Zuzka Sadílková

2021 Zuzka Sadílková, Štěpánka Dančová

2022 Štěpánka Dančová

Loading