Valdštejnova desítka v Chebu letos odstartuje až v podvečer

Je pro nás velkou ctí a radostí, že vám můžeme představit první z mnoha novinek, které jsme pro vás připravili v rámci letošního, výročního ročníku oblíbeného závodu Valdštejnova desítka 2024. Tento ročník bude nepochybně něčím zvláštní, neboť se uskuteční 17. srpna 2024, právě v malebném městě Cheb, které už tradičně hostí tento závod plný výzev a radosti z pohybu.

A nyní k první novince. S potěšením vám oznamujeme, že došlo k zásadní změně, která se týká času startu hlavního závodu. Rozhodli jsme se, že start závodu bude posunut z tradičního odpoledního času na podvečer, a to přesně na 18:00 hodin. Tento startovní výstřel, který rozproudí adrenalin v žilách každého závodníka, zazní přímo u chebské radnice, a zahájí tak další kapitolu tohoto jedinečného chebského sportovního svátku.

Nyní byste se mohli ptát, proč jsme se rozhodli pro takovou změnu. Důvodů je hned několik, ale dva z nich vynikají svou důležitostí. Prvním důvodem je, že loňský ročník byl poznamenán velmi horkým počasím, které závodníkům i nám, pořadatelům, přineslo nemalé výzvy. Vysoké teploty značně ztížily podmínky pro běh a my věříme, že posunutím startu na 18:00 hodin zajistíme všem účastníkům přívětivější podmínky, kdy večerní stín a mírnější teploty přinesou příjemnější zážitek ze závodu.

Druhým důvodem, proč jsme se rozhodli pro tento krok, je souběh s leteckým dnem, který se koná ve stejný termín. Tato akce je jednou z největších na Chebsku a každoročně přiláká tisíce fanoušků letectví z celé České republiky. Jsme si vědomi, že mnoho z vás sdílí vášeň pro letectví stejně jako pro běh, a proto jsme chtěli dát všem účastníkům možnost navštívit obě tyto výjimečné akce. Věříme, že podvečerní čas startu závodu přiláká na trasu i více příznivců, a zároveň nabídne obyvatelům Chebu a jeho okolí skvělý sportovní zážitek, který jim zpříjemní letní večer.

Věříme, že tyto změny přinesou letošnímu ročníku Valdštejnova desítky novou atmosféru a ještě více spojí běžeckou komunitu s krásami Chebu a jeho okolí. Příští týden vám představíme moderátory závodu, kde zažijeme návrat jedné tváře i příchod tváře nové. Těšíme se na vaši účast a na společné sdílení této jedinečné sportovní události. Více informací o akci a online formulář naleznete na www.valdstejnova10.cz.

S přátelským pozdravem,

Tým pořadatelů Valdštejnova desítka 2024

Loading