Valdštejnova desítka 2024 přinese nutnou úpravu v závodu nejmenších dětí

Letošní léto přinese opět jedinečnou sportovní událost, kterou si nenechají ujít milovníci běhu z celé České republiky i dalších zemí světa. Již nyní se můžeme těšit na 17. srpen 2024, kdy se uskuteční tradiční Valdštejnova desítka, vyhlášený běžecký závod, který každoročně hostí město Cheb pod křídly organizátorů z Rozběhnito.cz. Tato akce se stala milým rituálem mnoha běžeckých nadšenců a jejich rodin.

Poslední roky ukázaly, že Valdštejnova desítka je více než jen závod; je to festival běhu, kde každý najde své místo, ať už jsou to zkušení běžci, amatéři, nebo rodiny s dětmi. Velkým lákadlem je nejen samotný hlavní závod, ale i doprovodné dětské závody.

V loňském roce se Valdštejnova desítka stala součástí Běžeckého poháru mládeže Karlovarského kraje, což je prestižní bodový pohár, kde se mladí běžci mohou ukázat a změřit své síly s vrstevníky z různých koutů kraje. Tato novinka výrazně zvýšila atraktivitu závodu, který tak přitahuje stále více mladých talentovaných běžců.

Minulý rok přinesl zajímavý úkaz – některé z nejmladších dětí se závodu zúčastnily v doprovodu svých rodičů, což bylo pro všechny sice velmi emotivní a povzbuzující, ale nespravedlivé pro děti, které běžely samostatně. Aby tento rok byl závod nejmladších závodníků spravedlivější, přichází Rozběhnito.cz s další inovací: rodinný závod pro rodiče s dětmi do 6 let. Tento zvláštní závod, určený pro děti narozené v roce 2018 a mladší, umožní rodičům a jejich dětem vytvořit společné vzpomínky hned na začátku závodního dne. Oficiální závod pro děti do 6 let pak proběhne jen pro malé závodníky bez rodičů. Tato změna slibuje ještě větší integritu a fair play mezi nejmladšími účastníky.

Pro ty, kteří se chtějí zúčastnit Valdštejnovy desítky 2024, je již spuštěná registrace na oficiálních stránkách www.valdstejnova10.cz. Nezapomeňte se zaregistrovat včas, abyste nezmeškali možnost být součástí tohoto výjimečného závodního dne plného sportu, radosti a společného setkávání.

Loading